Izlet na Vranu

Šetnja u prirodi nam oduzima energiju, ali u isto vrijeme nam daje neku novu i bolju od one koju trošimo. I svako godišnje doba nam pruža posebne užitke i čari koje možemo da doživimo samo ako se odvojimo od svega onoga što nas opterećuje i prepustimo se suncu, magli, kiši, snijegu, drveću, oblacima da nas vode. 

Danas smo pustili da nam priroda učini dan čarobnim. Kroz maglu, snijeg, preko livada i stazama kroz šumu, ponekad provlačeći se ispod grana, pažljivo, stigosmo i do sunca i oblaka. 

Još jednom smo se uvjerili kako naš grad ima predivne i živopisne predjele. U organizaciji PD "Bobovac" Kakanj krenuli smo preko željezničke stanice, Slijevnica do Trijepča. Magla nam je uskraćivala pogleda na grad, ali kako smo se više penjali pogled nas je sve više očaravao a sunce sve više grijalo. Od Trijepča, poslije pauze smo krenuli ka Vrani gdje smo se družili na šadrvanu, sa kojeg se pruža divan pogled. Vrana nam je bila i cilj, a kažu u planinarenju,  kada stigneš na cilj tek si na pola puta. Tako da, kada je bilo vrijeme za povratak spustili smo se do sela Banjevac, te škole u Doboju i vratili na početno mjesto čime smo zatvorili krug.

Vrana nam je mnogo toga pokazala i želja je da se ponovo vratimo. Evo nekoliko fotografija koje će dočarati današnji dan. 
















Primjedbe